O nama

Grubić dizajn je hrvatski brand nakita s više od 30 godina dugom tradicijom. Sve je počelo krajem osamdesetih godina kada je zagrebački dizajnerski entuzijast Mladen Grubić izradio svoje prve komade nakita. Mladenov naporan rad i snažna želja da uspije u ovom maštovitom i kreativnom poslu gurali su ga naprijed u tim prvim godinama razvoja i traganja za vlastitim dizajnerskim zaštitnim znakom. Dvadeset godina kasnije, Mladen još uvijek vrijedno radi, ali uz pomoć svog sina Petra, koji mu se pridružio nakon srednje škole. Uskoro se ovaj obiteljski posao pretvorio u stvarni brend. Zahvaljujući zajedničkim snagama i Petrovom smislu za razvoj poslovanja, Grubić dizajn sada ima šest dućana diljem Hrvatske. Nadalje, brand je uspostavio brojna poslovna partnerstva, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

 

Devedesetih godina kada su otvorili svoju prvu galeriju u gradu Cresu, na veličanstvenom otoku Cresu, a početkom novog tisućljeća proširuju svoje poslovanje na otok Pag. Najprije su otvorili dućan u gradu Novalji, a onda i drugi u gradu Pagu. Potom, nakon dva pothvata na Pagu, brand je otvorio svoju četvrtu trgovinu u srcu glavnog grada Zagreba, tik do glavnog trga Bana Jelačića. Godine 2017-te  njihova obiteljska prinova postao je dućan u Šibeniku, smješten u prekrasnom starom gradu na putu do tvrđave Sv. Mihovila. Početkom 2018. otvaraju svoju šestu galeriju u jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj – Splitu.

 

 

Opus dizajnerskog dvojca obuhvaća različite kolekcije, stilove, materijale i bezbrojne inovacije. Po njihovim riječima, svoju neiscrpnu inspiraciju izvlače iz bogatih povijesnih razdoblja i Majke prirode, koja ih neprestano zadivljuje. Iz toga se rađaju kolekcije poput Elizabete I, Baroknih kolekcija ili Viteške kolekcije – Urbani ratnici. Njihovo glavno sredstvo za izradu nakita je prava koža i metalne legure, a potom i sve vrste stakla i kristala. Isto tako rade s tropskim koraljima, slatkovodnim biserima i polu-dragim kamenjem.

 

Kada se radi o ulozi i položaju Grubić dizajna u kontekstu hrvatske modne scene, može se reći da su prisutni u gotovo svim njenim područjima. Brand često sudjeluje na brojnim događanjima, od Zagrebačkog modnog tjedna, Tjedna dizajna u Zagrebu do TV emisija svih glavnih hrvatskih kanala (najnovije, “The Voice”), kazališta i drugih vrsta događanja i okupljanja. Pored uobičajenih suradnji s modnim časopisima i portalima, brand često posuđuje nakit (s umjetničkim savjetovanjem) raznim filmskim i televizijskim projektima, od kojih je posljednji bio “Aleksi”, kojeg je režirala Barbara Vekarić.

Jedna od stvari na koju su najviše ponosni je njihova dugogodišnja suradnja s velikom hrvatskom pjevačicom Josipom Lisac. Ona ne samo da je godinama bila njihova veleposlanica, već je i vječni izvor inspiracije kada je u pitanju interpretacija njihovog rada u stvarnom životu.

Slijedeći svoj dugoročni moto “Od ulične mode do ekstravagancije”, Grubić dizajn je uspio odoljeti hirovitim trendovima i ostati vjeran svojoj izvornoj ideji.